Constructiemateriaal voor meetstiften, tasters, sensoren en sondes

Om verschillende redenen worden carbon- of glasvezelprofielen toegepast als versterking en/of verstijving in meetapparatuur en inspectieapparatuur. Verschillende meetstiften, tasters, sensoren en sondes worden uitgevoerd met DPP micro-pultrusieprofielen.

Zo worden bijvoorbeeld carbon microtubes als frame-elementen in meetstiften en tasters gebruikt. Naast de gunstige mechanische eigenschappen is ook de lage uitzettingscoëfficiënt van koolstof hierbij van doorslaggevend belang. Hierdoor worden tasters veel minder gevoelig voor temperatuurwisselingen.

Ook voor sensoren en sondes die functioneren in een chemische belastend milieu kan het gebruik van composietprofielen als behuizing of frame-element interessant zijn. Zo worden bijvoorbeeld DPP carbonbuizen en -staven gebruikt in sondes van vloeistofniveausensoren. Denk hierbij aan het meten van koelvloeistofniveaus of het elektrolytniveau in accu’s. De mogelijkheden zijn hier oneindig.

Staat uw specifieke toepassing er nog niet tussen? Kijkt u dan eens naar de maatwerkoplossingen die DPP te bieden heeft of neemt u vrijblijvend contact met ons op.

« Terug