Lijmwapening

Door het uitwendig oplijmen van carbon strips (cfk-lamellen) kunnen bestaande betonnen en houten constructies worden versterkt zonder dat bestaande voorzieningen hoeven te worden verwijderd of dat er grote constructieve aanpassingen aan moeten worden verricht. Door het gebruik van carbonvezel lamellen als lijmwapening kunnen bestaande constructies eenvoudig worden opgewaardeerd zodat ze grotere belastingen kunnen weerstaan en/of minder zullen doorbuigen.

Maar ook in nieuwe constructies kan het gebruik van CFK/GFK lijmwapening interessant zijn. De voordelen van conventionele constructiematerialen als hout en beton kunnen worden gecombineerd met die van composietmaterialen. Met behoud van traditionele constructiemethodes kan aanzienlijk stijver en sterker geconstrueerd worden. Dit resulteert in een ruimere vrijheid bij het ontwerpen. Bovendien worden de constructies compacter, slanker en lichter.

Volgens hetzelfde principe worden carbon strips of lamellen verlijmd op andere brosse materialen zoals glas, marmer en graniet. Door bijvoorbeeld koolstof strips te verlijmen op werkbladen van dergelijke materialen krijgen deze bladen hun benodigde sterkte en stijfheid. Breuk van het materiaal wordt hiermee voorkomen.

Nieuwsgierig geworden? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op!

« Terug