Transparante glasvezelprofielen

De standaard DPP glasvezelprofielen zijn lichtgeel van kleur en beperkt doorschijnend. Zij laten een bepaalde mate van licht door, maar er kan niet doorheen gekeken worden.

Een recente ontwikkeling van DPP maakt het mogelijk glasvezelprofielen met een verhoogde transparantie en helderheid te produceren. De mate van doorschijnendheid is middels de toepassing van speciaal geselecteerde vezels en harsen te verhogen. Bovendien wordt, middels een door DPP ontwikkelde technologie, het aantal luchtinsluitingen geminimaliseerd. Het resultaat is een helder en (vrijwel) doorzichtig profiel.

De optische eigenschappen van DPP transparante profielen kunnen in verschillende toepassingen worden benut. Zo worden transparante profielen bijvoorbeeld toegepast in de productie van wortelstiften in de tandheelkunde. Niet alleen bieden deze wortelstiften esthetische voordelen (zij schijnen niet door de kroon heen), maar de transparantie biedt bovenal de mogelijkheid om verlijming met een UV-hardende lijm mogelijk te maken. Experimenteel is ook de toepassing van transparante profielen in gewapend glas.

In de toekomst zouden de transparante vezelversterkte profielen in talloze andere markten en toepassingsmogelijkheden ingezet kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan constructieprofielen in de kassenbouw. Deze profielen zijn nu van staal of aluminium. Door deze van transparant glasvezelversterkte kunststof te maken kan de lichtopbrengst in de kassen worden verhoogt zonder verlies van sterkte en stijfheid van de constructie. Bovendien is het materiaal thermisch isolerend. Ook in de bouw zijn toepassingen denkbaar, waar het gaat om esthetische constructies met een hoge lichtdoorlatendheid.

Het transparant uitvoeren van DPP profielen is in ontwikkeling. Graag gaan we voor uw maatwerktoepassing op zoek naar het beste resultaat.

« Terug