Carbon- en glasvezelprofielen met een speciale oppervlaktegesteldheid

De standaard DPP-pultrusieprofielen hebben een zeer gelijkmatig, mat oppervlak. Het oppervlak is vezelrijk en is vrij van lossingsresiduen waardoor het een zeer gunstige hechtend vermogen bezit. Hierdoor zijn de profielen onder andere goed verlijmbaar en lakbaar. Voor veel toepassingsgebieden is de uitstekende hechting van de buizen, staven en strips een groot voordeel.

Het vezelrijke oppervlak kan voor toepassingen waarbij de gebruiker veel met de profielen in aanraking komt, nadelig werken. Filamenten aan het oppervlak van de profielen kunnen irritatie aan de huid veroorzaken. Als maatwerkoplossing biedt DPP de mogelijkheid om de standaardprofielen te voorzien van een zeer dunne laag transparante coating. Door deze coating wordt het oppervlak van de profielen 100% vezelvrij. De verlijmbaarheid van gecoate profielen is echter minder. Als de gecoate profielen verlijmd moeten worden, dan dienen zij eerst lokaal geschuurd te worden.

Een andere maatwerkoptie is om de (met name glasvezel-) profielen te voorzien van een gekleurde coating. Een oneindig breed scala aan kleuren is hierin mogelijk.

Vraagt u ons naar alle mogelijkheden!

« Terug